Gezocht: belangenbehartiger Alzheimer Nederland Regio Haaglanden

Belangenbehartiger Alzheimer Nederland Regio Haaglanden

Heb je hart voor mensen met dementie? Wil je een steentje bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers?

Als belangenbehartiger ga je in gesprek met beleidsmakers, politici, zorginstellingen en hulpverleners bij jou in de regio om de wensen en behoeften van mensen met dementie kenbaar te maken. Je bent goed op de hoogte van de standpunten van Alzheimer Nederland en kunt deze ook uitdragen. Je hebt een signaalfunctie voor Alzheimer Nederland landelijk. Een achtergrond in een zorgorganisatie kan voordeel bieden maar is niet noodzakelijk.

Welk gebied?
De afdeling Haaglanden omvat de plaatsen Den Haag, Zoetermeer, Wassenaar, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg.

Hoeveel tijd kost het jou? 
De inzet qua tijd is afhankelijk van het binnen de afdeling beschikbare aantal belangenbehartigers, maar de activiteiten zullen globaal een gemiddelde tijdsinvestering van 4-6 uur per week vergen. Vrijwilligerswerk voor de Regio Haaglanden Alzheimer Nederland kan grotendeels worden uitgevoerd in de avonduren. Als belangenbehartiger is het echter wel nodig af en toe overdag beschikbaar te zijn in verband met afspraken met gemeenten, zorginstellingen e.a. Je wordt lid van het bestuur en uiteraard bieden de medebestuursleden ondersteuning en is er veel ruimte voor klankborden en advies.


Wat bieden wij jou?
Kosten die door de vrijwilliger worden gemaakt in verband met dit werk, worden vergoed. Wij vinden het belangrijk om nieuwe vrijwilligers zich snel thuis te laten voelen binnen onze organisatie en tussen de overige vrijwilligers. Daar zetten wij ons met z’n allen, zowel bestuur als de overige vrijwilligers voor in. Daarnaast biedt Alzheimer Nederland diverse trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering. Je wordt uitgenodigd voor de tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag. Je ontvangt maandelijks de digitale nieuwsbrief en het vrijwilligersnieuws in je mailbox, en wekelijks de lobbybrief.
Interesse?
Heb je interesse of wil je meer informatie, neem contact op met de secretaris van de afdeling Haaglanden:
Annelies Meybaum | haaglanden@alzheimer-nederland.nl |06 10 28 79 10

Partners geheugensteunpunt.nl