Hulpmiddelen

Al in een vroeg stadium kunnen hulpmiddelen en aanpassingen in en om huis helpen bij het behouden van de zelfstandigheid. Het kan gaan om klokken, agenda’s, detectie apparatuur en GPS systemen. Op de website www.moderne-dementiezorg.nl vindt u informatie over allerlei praktische hulpmiddelen en de financiering ervan.
 
Sommige hulpmiddelen zijn te krijgen in de zorgwinkels van verschillende zorginstellingen of bij een thuiszorgwinkel in de regio Haaglanden.  U kunt terecht bij:

Behalve het inzetten van hulpmiddelen kan ook de inrichting, verlichting e.d. in huis bijdragen aan een prettige en veilige omgeving. Allerlei tips vindt u o.a. op bovengenoemde websites.

Seniorenpreventie
SeniorenPreventie is een onderneming die speciaal gericht is op o.a. mensen met geheugenproblemen. Door het uitvinden en installeren van simpele, technische apparatuur is het mogelijk het leven van mensen met geheugenproblemen begrijpelijker, meer gestructureerd en minder onzeker te maken. Denk daarbij aan een GSM met alarmknop, een GPS systeem of draadloos camerasysteem. SeniorenPreventie biedt voor elke probleem een oplossing. Kijk op www.seniorenpreventie.nl

Geheugenwinkel
Deskundige vrijwilligers in de Geheugenwinkel bieden u een luisterend oor en ze geven ook algemene adviezen en informatie over vergeetachtigheid, dementieproblematiek, mantelzorg, verschillende zorgvoorzieningen en praktische hulpmiddelen. De geheugenwinkel in Tilburg heeft een uitgebreide collectie van hulpmiddelen. Kijk op www.geheugenwinkeltilburg.nl

Partners geheugensteunpunt.nl