Hulpmiddelen

Al in een vroeg stadium kunnen hulpmiddelen en aanpassingen in en om huis helpen bij het behouden van de zelfstandigheid. Het kan gaan om klokken, agenda’s, detectie apparatuur en GPS systemen. Op de website www.moderne-dementiezorg.nl vindt u informatie over allerlei praktische hulpmiddelen en de financiering ervan.

Sommige hulpmiddelen zijn te krijgen in de zorgwinkels van verschillende zorginstellingen of bij een thuiszorgwinkel in de regio Haaglanden.  U kunt bijvoorbeeld terecht bij de Vegro Thuiszorgwinkel.

Behalve het inzetten van hulpmiddelen kan ook de inrichting, verlichting e.d. in huis bijdragen aan een prettige en veilige omgeving. Allerlei tips vindt u o.a. op bovengenoemde websites.

Geheugenwinkel
Deskundige vrijwilligers in de Geheugenwinkel bieden u een luisterend oor en ze geven ook algemene adviezen en informatie over vergeetachtigheid, dementieproblematiek, mantelzorg, verschillende zorgvoorzieningen en praktische hulpmiddelen. De geheugenwinkel in Tilburg heeft een uitgebreide collectie van hulpmiddelen. Kijk op www.geheugenwinkeltilburg.nl.

SeniorenTab

Seniorentab is de leverancier van de tablets, smartphones, accessoires en hulpmiddelen, voor ondersteuning van dementie patiënten en mantelzorgers. De unieke interface zorgt voor overzicht en maakt het handig om mobiele apparaten te gebruiken. Ook voor niet of minder digitaal vaardige gebruikers.Inclusief 1 jaar de ondersteuning en service, voor gebruikers en hun verzorgers om deze hulpmiddelen maximaal te kunnen inzetten. Ook leveren wij de EasyTAB, die breed in de zorg wordt ingezet. Deze kan geheel naar eigen wens worden ingericht zodat deze precies past bij de zorgvraag en de wensen van de gebruiker. Mantelzorg ondersteuning, ook bij dementie, is van groot belang. Wij ontzorgen, zodat je de best zorg kan verlenen. Kijk voor meer informatie op www.seniorentablet.nl .

Plukpak 2.0

Een plukpak wordt gebruikt voor mensen met dementie die zich onbedoeld uitkleden en/of “plukken” aan het incontinentiemateriaal.
Het dragen van dit comfortabele, veilige en mooie Plukpak 2.0 (met verbeteringen ten opzichte van de reguliere plukpakken) draagt bij aan het welzijn en het behoud van eigenwaarde, juist in een fase van je leven waarin je kwetsbaar bent en afhankelijk van anderen.

Interesse? kijk dan op www.carefashion.nl of stuur een email naar info@carefashion.nl

 

 

Dit ben ik en dit is mijn verhaal invulboek

Dit boek kan een houvast zijn voor diegene die hem invult, een meerwaarde voor zorgmedewerkers en een mooie herinnering voor de familie. Dit boekje met algemene vragen kan door degene zelf of met hulp van anderen ingevuld worden. Het kan een hulpmiddel zijn bij het afscheid van een dierbare. Tevens kan het als herinnering een houvast zijn bij de rouwverwerking.

Van ieder verkocht boek gaat er een donatie naar Alzheimer Nederland.

Het boekje kan besteld worden via: https://nivo-care.nl/Boek/dit-ben-ik/

Partners geheugensteunpunt.nl