Kunstconnectie, voor mensen met dementie en hun naasten

Vanuit de volle overtuiging dat we voor iedereen toegankelijk willen zijn, presenteert Kunstmuseum Den Haag Kunstconnectie: dementievriendelijke rondleidingen en workshops. Met een speciaal ontwikkeld programma waarin de emotionele beleving en verbindende kracht van kunst centraal staan. Het museumgebouw van Berlage – met zijn menselijke maat, het aanwezige daglicht en de ritmische lijnvoering – en de rijke collectie lenen zich bij uitstek voor een betekenisvolle ontmoeting.
Vanaf juni 2024 nodigt het Kunstmuseum mensen met dementie en hun mantelzorger uit om deel te nemen aan Kunstconnectie. Een andere omgeving en de nabijheid van kunst kunnen namelijk zorgen voor nieuwe, positieve ervaringen en andere gesprekken. Voorop staan het hebben van plezier en de interactie met elkaar.
De rondleidingen zijn elke laatste vrijdag van de maand van 14.30 – 16.00 uur. Eens per drie maanden is er een workshop. Zie voor alle data de kalender hieronder. Er is plek voor 14 personen (7 mensen met dementie en 7 begeleiders).
Deelnemen aan Kunstconnectie met een groep (max. 14 per) kan ook, bijvoorbeeld vanuit een ontmoetingscentrum of dagbesteding. Voor groepen is Kunstconnectie te boeken op een dag en tijdstip naar keuze. Dit is mogelijk van dinsdag t/m zondag, tussen 11.00 – 15.00 uur.
Deelname is in 2024 geheel gratis en wordt mogelijk gemaakt door de Debman Stichting.

Partners geheugensteunpunt.nl